Кино| Бременност и майчинство
Forum.BG-Mamma

Служебен вход

запомни име и парола
Това е АРХИВ-ът на форумите към БГ-Мамма

Темите и мненията са достъпни само за четене.

Не е нужна регистрация и логване за търсене и четене на темите.
11 883 853 Общо мнения в 236 358 Теми от 227 282 Потребители
Последен член: raven_f

[Още Статистики]
*

Събота, 31 Юли 2010, 03:20
Заглавна Страница | Търси |

Forum.BG-Mamma :: Бременност, майчинство >> Родители в чужбина
По държави
Тема: Майки в Канада - 21
Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15  Всички Изпрати темата | Изпечатай
Автор Тема: Майки в Канада - 21  (Прочетена 13629 пъти)
Каролина
Ентусиаст
*

Публикации: 448

Местожителство:
Toronto, Canada

« Неделя, 20 Януари 2008, 03:46 »

ALBERTA

Kalida – Edmonton
mamamia – Calgary
Titina – Calgary

BRITISH COLUMBIA

denzul – Vancouver
mamamasha – Vancouver
Г-жа Броненосец – Vancouver

QUEBEC

Aalexa – Hull
aninik – Montreal
anna-maria gerdzhikova – Montreal
Вери – Montreal
biberon – Montreal
canadianmom – Montreal
cho4o – Montreal
dimple – Montreal
Eli= = = – Montreal
heureuse – Montreal
juli 3 – Montreal
kristie – Montreal
mama n – Montreal
mama Desislava – Montreal
Mama Veni – Montreal
milla_ – Montreal
МИНЕрВАта – Montreal
mimi2004 – Montreal
Mimcheto – Montreal
MrsK – Montreal
p4eli4ka – Montreal
psichokuk – Montreal
rosist – Montreal
shemet_neveroiaten – Montreal
smuty – Montreal
teta beta – Montreal
thesara – Montreal
Yildiz – Montreal
Yoni bonboni – Montreal

ONTARIO

Rayan’s mom – Brampton
HotChilly – London
nevenska – Markham
croco1 – Mississauga
dany_ip – Mississauga
desie111 – Mississauga
dilcheva – Mississauga
Dot – Mississauga
Gery. R. – Mississauga
kivito – Mississauga
kokonka – Mississauga
Specialka – Mississauga
Sneji – Mississauga
SweetyP – Mississauga
Гаргамелчо – Newmarket
Emi w Ottawa – Ottawa
Poupon – Ottawa
Yanadark – Ottawa
Кафява мечка – Peterborough
Chrisimommy – Toronto
cocicanada – Toronto
Dunn – Toronto
Eli_c – Toronto
Kаролина – Toronto
nadi_n – Toronto
Pate Jaki – Toronto
Peppy – Toronto
Pisanka – Toronto
ppi – Toronto
sanja_2 – Toronto
silvia_alexis – Toronto
Sofi – Toronto
sunnyflower – Toronto
sylvi – Toronto
Век, де – Toronto
IndianWoman – Waterloo

SASKATCHEWAN

peyka – Saskatoon
simplyaven – Regina

Очакваме ви в Канада:
a_tita, Diviana, lili, Millena, msbilt, grisha_81, Gata loca, slancho83, mishanski, Ookami, MamaMargo, anilevi, eli_nikol

Предишните ни теми:
Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 13
Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 14
Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 15
Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 16
На канадската земя сме в очакване на много деца - 17
Канадки мили и красиви посрещат есента щастливи - 18
Канада - 19
Коледната тема на канадките - 20
denzul
Ентусиаст
*

Публикации: 266

Местожителство:
Vancouver, Canada

« #1 Неделя, 20 Януари 2008, 04:28 »

Както винаги прекрасна тема, Каролина   Hug
shemet_neveroiaten
Редовен потребител

Публикации: 2 170

Местожителство:
Vaudreuil Canada

« #2 Неделя, 20 Януари 2008, 05:30 »

Каролина благодаря за страхотната темичка  Hug bouquet Hug bouquet Hug
croco1
Ентусиаст
*

Публикации: 327

Местожителство:
Canada

« #3 Неделя, 20 Януари 2008, 06:03 »

Здравейте момичета,

Аз отдавна не съм се включвала и ето, че сте изписали толкова много страници.

Крисимам, и аз съм чувала хубави неща за Холгуин. Надявам се, че цената ще е по-ниска, отколкото за Варадеро. Скоро проверявах цените за Варадеро и установих, че са почти двойни.

Биберон - за Куба си вземи задължително дамски превръзки, защото на мен там ти искаха близо 25 КАД за пакетче от 10 броя. И повечко памперси и нещо против комари. Аз не исках да мажа дребната с мехлема против комари, а и бях взела мрежичка, с която покривах количката.
nadi_n
Потребител
**

Публикации: 1 760

Местожителство:
Торонто/Сливен

« #4 Неделя, 20 Януари 2008, 06:23 »

Каролина, супер тема! Браво! Hug
Chrisimommy
Потребител
**

Публикации: 994

Местожителство:
на кея до телевизионната кула

« #5 Неделя, 20 Януари 2008, 20:25 »

Кроко отдавана не сьм те мяркала и се радвам да те чуя. Права си че цените са се вдигнали, дори и за Холугин излиза малко скьпичко. Проблема е че Криси е над 2 години и той плаща почти сьщата цена, която ние ( само $200 по евтино) и това прави почивката още по скьпа. За това ви препорьчвам на тези които планирате с малки деца, отидете пред малчуганите да са навьршили 2. До година, на дете излиза само $16. Някои хотели имат промоции в определени месеци, за деца е без пари, но проблема е че ние не можеме да отидем през това време.

Каролина, ти ставаш все по голям художествен оформител, страхотно си украсила темата. Вьзхищавам ти се как помниш всички които пишат в темата.
МaНЕВрата
Редовен потребител

Публикации: 3 513

Местожителство:
Mодерно ?! предградие

« #6 Неделя, 20 Януари 2008, 22:15 »

Каролина, ти ставаш все по голям художествен оформител, страхотно си украсила темата. Вьзхищавам ти се как помниш всички които пишат в темата.

И не само тези, които пишат... Laughing
mamamia
Ентусиаст
*

Публикации: 262

Местожителство:
Калгари, Канада

« #7 Неделя, 20 Януари 2008, 22:27 »

Каролина    благодаря ти аз новата тема, чувствам се уютно тук  bouquet
Искам да те питам, както и другите майки, които си канят майките : Момичета как се оправят бабите по самолетите? Аз искам моята майка да поканя, ама ме е страх, че ще се загуби по летищата с тия прекачвания. Никакъв език не знае да пита, ако стане нещо. Какъв е номера   newsm78  , през някое малко летище ли я прекарвате в Европа /та да няма как да се обърка/, с познати дето знаят английски ли лети или има табелка "качете ме на следващия самолет" на врата     35      и служителите я водят?!
Yanadark
Ентусиаст
*

Публикации: 286

Местожителство:
Ottawa,Veliko Tarnovo

« #8 Неделя, 20 Януари 2008, 23:09 »

Каролина страхотна тема наистина!

Дензъл, благодаря ти за инфото. Доста изчетох и стигам до извода че явно ние ще сме от тези при които махането на памперса става бавно и постепенно, а не както на мен ми се иска да стане за няколко дни. Май така бързо с е получава когато детето е по голямо. Аз си мислех ,че вече ни е вревме ама май още не сме узрели за тази работа. Нека мамите които имат деца около две години да споделят за техните опити  свързани с махането на памперса.

Pate Jaki
Новак

Публикации: 19

Местожителство:
Торонто/Канада

« #9 Неделя, 20 Януари 2008, 23:56 »

Привет, мамчета! !естита нова зимна тема!

Ето че и аз се откъсвам за миг от беба, за да ви напиша!

Паулинка е вече човече на 10 седмици и е невероятно да ги гледаш как растат и прават новинеща всеки ден!

Сега сме на вълна усмивки, звуци и махане с ръце и крака в "свободен стил" под вдъхновението на една вуртележка и една музикална арка Wink Вчера и днес от риткане чак взе да се измества с дупето, та се смеехме че ще ни избяга  Smile

Хей, кои от вас са в (западно) Торонто и са още в майчинство или са си у дома с бебоците? Ние сме без кола, но с радост бихме се разходили из Хай Парк (или околността) с нови "бебешки приятели", каним и на кафе по Блър Ъест или у дома.

Добрата новина при нас е, че коликите (при Паулинка - голямо количество въздух в коремчето с трудност, напъване и страдание при пръцкане и акане) които я будеха с рев след нощните хранения поомекнаха! Имам две обаснения:

1. Давам капки Саб Симплекс на Пфайзер преди нощните хранения - препоръчани от Писанка (благодаря!). Те съдържат съставката симетикон, която разбива мехурчетата въздух на по-малки и така бебо по-лесно ги изпръцква. Има и други марки капки с тази съставка, но аз се доверих на тези и г и"изписах" от България.

2. Спрях да се помпам (правех го сутрин с цел да поддържам нивото на млякото след като се бях наплашила от недостатъчно мляко  в началото). Помпането беше довело (сега си давам обаснение като виждам подобрението с коликите) до свръх-продукция. Понякога гърдите ми се наливаха до пръсване и бебо като сучеше му пръскаше и тя се нервираше, а освен това си хапваше повече от предното мляко (то е с високо судуржание на захар ако не се лужа и допринася ако само то се пие - за зелени акита и "gassyness" - демек газове в коремчето) и не стигаше много до задното, което е по-калорично. Сега без помпане (то ми помогна много в началото, де) сме супер, идеална саморегулация на млякото, спокойни гърди, жълти акита и по-спокойно коремче!

Другото, което горещо похвалвам на новите мами е слинг!!! Моят е канадски на http://www.heart2heart.ca/, в Торонто се продава в една магазинче на Блър Уест http://www.diaper-eez.com/. Там продавачките помагат с обяснение и демо на позите и освен това има DVD. Паулинка се успокоява блажено в него и спи, поне едно спане от по-нервните следобед правим в него, и то докато аз си шетам.

Хей, Heuresse, твоят момък още ли не си пада по спането през деня и иска да е на ръце. И ние сме май от тези сладури, можем да обменим опит... Smile

Имам към всички два въпроса и ще се радвам да чуя различни мнения (ако сте ги обсъждали - може и да ми припомните линка към темите):

1. Имате ли любими книги или автори за гледане/възпитание/хранене на бебе?
На мен например д-р Спок ми се вижда остарял (имам новото преработено издание на български). У дома в момента се допитвам до Baby Book на д-р William Sears и много ми допада. Още харесвам Becoming the parent you want to be от Laura Davis, Infant Massage от Vimala McClure, The no-cry sleep solution от Elizabeth Pantley. Не че бебе се гледа по книга, но за много неща човек може да се просвети и вдъхнови. Какво четете вие, какво препоръчвате за нови мами?

2. Планирам да изкараме с Паулинка 2 месеца в България (София) на лято. Като заминем тя ще бъде на около 7-9 месеца. Имате ли опит с пътуване и престой в родината с бебе на кази възраст. Малко ме притеснява, че ще се захранваме тъкмо с разни нови храни и ще сме на ново за нея място...както и липсата на всякакви канадски "удобства" - няма как да повлека за София легло, столчета и кошари...Какво ви е било полезно при престой в България с поотраснало бебе? Как е по самолетите?

Поздрави от нас!!!
МaНЕВрата
Редовен потребител

Публикации: 3 513

Местожителство:
Mодерно ?! предградие

« #10 Понеделник, 21 Януари 2008, 00:24 »

Каролина   
Искам да те питам, както и другите майки, които си канят майките : Момичета как се оправят бабите по самолетите? Аз искам моята майка да поканя, ама ме е страх, че ще се загуби по летищата с тия прекачвания.

Какво да ти кажа, мила моя...моята майка пътува лятото, уж, както казваш ти за по-лесно през малко летище. На идване никакъв проблем, случила са с едни бг, в самолета (които се и оказаха наши познати впоследствие), пълен разкош. Да де, ама на връщане отложиха полета и трябваше да лети през Париж с около половин час между двата полета  Rolling Eyes., при което естествено си изпуска връзката. Език и тя никакъв, общо взето е обикаляла с билета в ръка и го е тикала под носа на всеки, който и се е сторил малко по-надежден с изразителни физиономии от вида  Shocked ooooh! Tired Twisted Evil Mad Rolling Eyes Sick #Crazy Crying or Very sad...
В крайна сметка са я присъединили към един полицай и куче и са я съпроводили дружески до самолета. Кошмар пълен, за нея и останалите....

Така, че всяко пътуване си е башка, най-добре е с познати или непознати, но говорещи език да се свържете по един или друг начин. На идване почти винаги е ок, тактиката е да се повърташ около пушачите отпред малко преди полета и да поданадаваш по едно ухо...

Май не те окуражих особено, но това все пак е единственият кофти случай, останалите пъти родителските тела са пътували без проблем.
shemet_neveroiaten
Редовен потребител

Публикации: 2 170

Местожителство:
Vaudreuil Canada

« #11 Понеделник, 21 Януари 2008, 00:52 »

2. Планирам да изкараме с Паулинка 2 месеца в България (София) на лято. Като заминем тя ще бъде на около 7-9 месеца. Имате ли опит с пътуване и престой в родината с бебе на кази възраст. Малко ме притеснява, че ще се захранваме тъкмо с разни нови храни и ще сме на ново за нея място...както и липсата на всякакви канадски "удобства" - няма как да повлека за София легло, столчета и кошари...Какво ви е било полезно при престой в България с поотраснало бебе? Как е по самолетите?
Ние си ходихме точно на тази възраст - захраних там и съм доволна защото имаше доста богат набор от пюрета - хубавите марки са Хип Сънвал Семпер има и още много други. Каквото не намерих там татито го донесе от тук и направих доста добра комбинация. От пюретата ни донесе - еднокомпонентни пюрета от сладък картоф, грах, зелен фасул, а от кашите - кафяв ориз на My organic baby.
Аз си завлякох от тук люлката а там я продадох. Но пък там си купихме на място сгъваемо легло-кошара, столче за кола (вече е задължително и в БГ), столче за хранене. Ако решиш да купуваш нещо имаш два варианта - 1- купуваш го ново и го продаваш после в продавалника (тук във форума демек) и 2 - купуваш го директно от продавалника и после може пак да успееш да го продадеш.  Това естествено в случай, че няма от кого да вземеш на заем, но за по-дълъг период особено лятото трудно се намира на заем.
По самолетите гледай да имаш достатъчно време за прекачване - поне 2 часа (мое мнение).
Ако смяташ да съхраняваш кърма там си вземи пликчета - там има само контейнерчета, а те според мен заемат много място.

Момичета как се оправят бабите по самолетите?
До сега беше по-лесно с чехите (стига нещо да не се обърка с полета) щото там и без език се оправят или на руски. За крайната дестинация можете да и напишете една бележка на английски или френски където да пишете че идва да ви посети и не говори езици та ако имат някакви проблеми и нужди да звънят на вашия домашен или мобилен телефон може да напишете и кой ще я посрещне на летището та да го издирват да превежда в случай на нужда.
Някои от компаниите май предлагат и срещу заплащане такива услуги ама не знам как седи точно въпроса. Даже не знам дали е официална политика или разни самозванци си предлагат услугите.
« Последна редакция: Понеделник, 21 Януари 2008, 00:57 от shemet_neveroiaten »
Каролина
Ентусиаст
*

Публикации: 448

Местожителство:
Toronto, Canada

« #12 Понеделник, 21 Януари 2008, 03:07 »

Chrisimommy, благодаря. Честно казано този път нямах много време да се занимавам с оформлението на темата и заложих на по-изчистен вариант без картинки и явно така се харесва повече. А за новите попълнения не си правя труда да ги помня, а като се появи някоя нова мама веднага й вкарвам ника в списъка.

Каролина    искам да те питам, както и другите майки, които си канят майките : Момичета как се оправят бабите по самолетите?

Майка ми дойде заедно с майката на nevenska. Предварително се бяхме уговорили да пътуват заедно и мисля, че това е най-добрия вариант - да си намери и твоята майка компания. Пътуваха през Варшава, летището е малко и не са имали никакъв проблем с намирането на гейта. Освен това се оказа, че за същата дестинация от БГ са пътували още две баби, един дядо и едно младо семейство. Майка ми сега твърди, че не било толкова страшно колкото й се струваше предварително. Тя също не знае никакъв език, но на листчета й бях написала думи на английски и от другата страна на листчето значението на думата на български. Беше научила и няколко основни думи, с които да може да каже на стюардесите какво иска за ядене и пиене. За навръщане не съм й намерила компания, но се надявам, че веднъж като е минала и видяла къде и какво се прави ще може да се оправи сама.
« Последна редакция: Понеделник, 21 Януари 2008, 05:07 от Каролина »
denzul
Ентусиаст
*

Публикации: 266

Местожителство:
Vancouver, Canada

« #13 Понеделник, 21 Януари 2008, 04:56 »

mamamia, моята майка неговори език. Пътувала е преди години до Южна Африка, но на директен, по това време имаше,  полет от София. Сега беше за първи път с прекачване. Ние до наше село, Ванкувър, нямаме голям избор от полети. Докарахме я с Бритиш. Тогава имаше смяна на терминали в Лондон ( възможно най-отдалечените), най-лудото летище (обувките им сваляли и прочее вманиячености). Полетът от София закъснява, опашката да минат през секюрито е огромна и с цялото "събличане" отнело много време и след това смяна на великите терминали. Хубавото, е че следващият самолет я чакал.

По мои наблюдения Амстердам е най-лесното западно-европейско летище.
Вършава е подобие на Софийското летище, преди постройката на новия терминал. Следователно няма какво да му е сложното. Аз съм пътувала с ЛОТ, но не бих го правила отново, но си е мое мнение.

На майка бяхме написали на един лист фрази - на един лист с голям шрифт на БГ и след това превод на английски ( така знае какво казва). Бяха от сорта " Бихте ли ми показали гейта за полет ....". И по този начин за различни ситуации. Разбира се, неможеш да предвидиш всички, но някои. Също бяхме записали данните ни, ако нещо стане да покаже не авиокомпанията и да ни се обадят.

Не е сложно, но винаги ще се притесняват, неизбежно е. Виждала съм всякакви възрасти баби и дядовци летят и се връщат, никога не съм чула да се е изгубил някой Smile

Сега смятаме да докараме другата баба и ще е с Луфтханза. И все пак за мен КЛМ ( холандците) са най-добри и летището им е елементарно.

mamamia
Ентусиаст
*

Публикации: 262

Местожителство:
Калгари, Канада

« #14 Понеделник, 21 Януари 2008, 05:21 »

МИНЕрВАта, shemet_neveroiaten ,Каролина, denzul  благодаря ви момичета! Като ви чета, все ще се оправи някак, ще видим да изберем по-малко летище и да си намери някоя дружка в самолета, ще научи някое изречение.  Ще го мислим някак, аз се надявам към края на годината да успее да дойде поне за 3 месеца, че малко и остава до пенсия и не и е възможно за повече. Ще видим де, тя пък се надява, че ние ще се прибираме на България. Ех, така е, като сме на друг континент  Sad

За махането на памперсите - моето съкровище като свърши работата си сваля памперса и сяда на гърнето /след дъжд качулка/, после се гоним половин час докато сложим нов или евентуално гащички. В гърнето само няколко пъти е ходил, обикновено седи само и нищо не върши, а после като сложим памперса и веднага я свършва работата. Та хем изглежда готов, хем нещо не се получава  newsm78  Знам си, че в мен е вината, трябва някак предварително да разбирам кога е момента и да го слагам тогава, ама нали все нещо друго върша... май ще трябва да се занимавам само с това за една седмица.
WebMama
Ентусиаст
*

Публикации: 315

Местожителство:
Монреал

« #15 Понеделник, 21 Януари 2008, 06:10 »

shemet_neveroiaten мерси за инфото, обследвах обстойно най-близкия Loblaws и открих витрината със замразените био зеленчуци Smile беше скрита до аптеката. И био пилето открих  къде са скрили. Наистина много разпръснато. Успокоих se, че ще мога да захраня човечето.  Mr. Green
Вери
Пристрастен

Публикации: 4 758

Местожителство:
вече там, където исках

« #16 Понеделник, 21 Януари 2008, 07:05 »

Yanadark, щях да пиша в предишната тема, но съм забравила. Защо не го пробвате, по- скоро баща му, да пишка прав? Нали беше писала, че не иска да седи на гърнето и на тоалетната...Та нека му покаже той, дори да е под формата на игра. Ако пак не стане номера, не го насилвай. Явно не е готов. Той сам ще си покаже. Пък ти от време на време го подсещай за тази дейсност. Smile
Pate Jaki, на мен лично книги не ми трябват. Във форума има толкова инфо и статии, че дори няма време и тях да прочета.
rosist
Ентусиаст
*

Публикации: 275

Местожителство:
Canada

« #17 Понеделник, 21 Януари 2008, 16:11 »

Здравейте момичета!

Последните седмици не ми оставаше много време за форума, сега пък не смогвам да изчета всичко Laughing

И аз съм с въпрос за пътуванията ( също смятаме да се прибираме в България през лятото). Тъй като смятам да взема седалката за колата за беба (а май и за баткото ще трябва), а също и количката, интересува ме кар сийта къде се оставя?  Дали ще ми го връчат заедно с количката на летището на прикачването? Нещо не мога да си се представя с раница, бебе, количка и батко (за който сигурно ще трябва да взема и нещо за забавление) та и кар сийт отгоре newsm78

Pate Jaki - аз пък смятам от тук да си взема пюрета и каши за захранване, също и памперси колкото мога. Като бях с баткото преди две години си спомням че ми беше много трудно да намеря, а цените ми се сториха ужасяващи (по- 2.40 - 2.95 пюренце 128 гр.  - да уточня не съм от София). Памперсите също не ми харесаха. Кашите пък бяха много сладки...
November Rain
Ентусиаст
*

Публикации: 165

Местожителство:
Canada

« #18 Понеделник, 21 Януари 2008, 18:39 »

Каролина, мерси, че поддържаш темите. bouquet
МИНЕрВАта, точно от нещо такова се опасявам. Ако се случи на майка ми, тя, каквато е паника милата, не знам... Звучи много успокоително това с придружаващите лица. Ако го предлагат всички авиокомпании - супер!
Pate Jaki
Новак

Публикации: 19

Местожителство:
Торонто/Канада

« #19 Понеделник, 21 Януари 2008, 18:43 »

Привет!

Shemet, Rosist, благодаря за съветите за престой с бебе в България.

Каролина, ето и моите "два цента" по темата за баби по самолети и летища.

Нашата идва вече два пъти с ЛОТ. Тя е приказлива и винаги намира някакви българи и с тях ходят да си хващат връзката във Варшава. Вторият път самолетът от София закуснял доста и са изпуснали полета за Торонто (ако е поносимо закуснението се изчакват, но този път е било повече). И са спали в хотела на ЛОТ и на другия ден ги извозиха. Оттук извода винаги да имат бабите със себе си пара в брой - например 100 евро, че не се знае. Хотелът е безплатен разбира се, но баба си купила карта за телефон и ми се обади да ми каже за промяната, а аз тък звънях на още няколко човека от самолета.

Плюс - свалям от сайта на митниците декларацията митническата канадската и я попълвам като модел (после и я пращам или факсвам) или обяснявам на майка ми графите и какво да пише в самолета. И и давам готови фрази с въпроси и бях обяснила на дълго и широко първия път какво да очаква и как протича полета стъпка по стъпка Wink

Между другото - чух, че спирали полетите на унгарците и чехите до Торонто...незнам дали е 100% вярно, но от агентка самолетна чух, знаете ли нещо?
Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15  Всички Изпрати темата | Изпечатай 
Forum.BG-Mamma :: Бременност, майчинство >> Родители в чужбина
По държави
Тема: Майки в Канада - 21
Отиди на: