Кино| Бременност и майчинство
Forum.BG-Mamma

Моля, влезте или се регистрирайте.

запомни име и парола
8 298 984 Общо мнения в 196 546 Теми от 192 673 Потребители
Последен член: hristiq_mimi

[Още Статистики]
*

Вторник, 09 Февруари 2010, 12:23
Заглавна Страница | Помощ | Търси | Календар | Вход | Регистрация

Forum.BG-Mamma :: Популярни >>
Готварски рецепти (Модератори: Morena, Erica, L e o)
Тема: Идеи за гювечета
Страници: [1] 2  Всички Изпрати темата | Изпечатай
Автор Тема: Идеи за гювечета  (Прочетена 30259 пъти)
Freya
Редовен потребител

Публикации: 3 066

Местожителство:
DO

« Сряда, 03 Март 2004, 16:08 »

Здравейте!

Получих от България няколко малки гювечета.  Very Happy

Досега все ги правих с домати, овче сирене, лук и яйце. (нали не се побира кой знае колко много в тях).

Имате ли други идеи? Idea

Поздрав
Роза
Freya
Редовен потребител

Местожителство:
DO

« #1 Сряда, 03 Март 2004, 16:27 »

Деликатесни гювечета

100 гр. кaймa-cмec
1 лук
2-3 скилидки чесън
1 домат
1 люта чушка
2 тънки филийки пушено топено сирене
1 бекон
1 яйце
чубрица, кимион и кетчуп

Kaймaта-cмec ce зanържва cъс ситно нарязания лук и няколко скилидки чесън. Подправя се с чубрица, кимион и кетчуп. На дъното на гювечето се слага малко от каймата, отгоре - парче домат и чушка и отново от каймата. След това се слагат тънки филийки пушено топено сирене и бекон. Отгоре се счупва яйце.
Пече се на 200 градуса около 25 мин.

Рецептата ми я изпрати една позната. Днес сам решила да я пробвам. Wink
Tia
Потребител
**

Публикации: 946

Местожителство:
София

« #2 Сряда, 03 Март 2004, 17:33 »

моята рецепта е следната:
(няма да давам количества, всичко е по избор така че да запълниш гюведжето)

лук
сирене
пушен кренвирш
луканка или друго подобно на нея (суджук, сушеница)
зеленчуков микс (зелен фасул, царевица, морков, картофче, грах) - при нас има едни замразени
топено сирене
кашкавал
настъргани домати

яйце

Продуктите подреждаш в гюведжето в реда, в който са изброени. Сипва се малко водичка (за да може тези зеленчуци да се варят). Затваряш го и печеш докато  зеленчуците се сготвят. Чукваш яйчицето от горе и запичаш още 10-тина минутки.
veni
Ентусиаст
*

Публикации: 317

Местожителство:
Варна

« #3 Сряда, 03 Март 2004, 17:48 »

Здравейте! Аз съм фен на постните гювечета. Значи слагам на дъното малко масълце, домати на шайби, пипер на шайби, няколко маслинки, сирене, кашкавал (или каквото имаш в хладилника) и върху него пак домат и пипер.  Врътвам за малко в микрото  след това отгоре чуквам яйце и го пускам за още 20-30 секунди . Нали занаете иначе как гърмят яицата в микрото Laughing . А иначе както казва Тия и с кремвирша е хубаво Wink
RubyRose
Потребител
**

Публикации: 1 518

« #4 Сряда, 03 Март 2004, 18:34 »

Вени, значи ти само в микрото го правиш, така ли?И колко време, моля те бъди малко по-точна, че аз всеки ден я чистя тази пущина;)
veni
Ентусиаст
*

Публикации: 317

Местожителство:
Варна

« #5 Сряда, 03 Март 2004, 19:17 »

Здравей Теодора! Laughing  Разсмя ме с тази пущина дето я чистиш всеки ден ,но явно няма как. Преди ги правих в обикновенна фурна ,но отнема доста време. Сега за гювечета фурната въобще не я пускам. Знам че тези фурни с вентилатора загряват бързо, но ние сме на по-обикновенна и затова на микрото ми е по удобно да ги правя. Значи  за две гювечета ги пускам за 7-8 мин на максимума. СЛед това вадя чуквам яйцата захлюпвам пак капаците и пускам за 20-30 секунди. След това ги оставям( без да отварям микрото) да постоят 1-2мин и така от остатъчната температура яйцето стяга напълно. Другия вариянт е като сложиш яйцето да го пусниш да се запече на грила.Като е готово поръсвам с магданоз. Е това е успех и ти пожелавам по- малко 'гърмежи '  The Bomb в кухнята Wink))
RubyRose
Потребител
**

Публикации: 1 518

« #6 Сряда, 03 Март 2004, 19:58 »

Ти нали се сещаш защо я чистя- все не улучвам минутите!!!!!
Vivi
Джедай
*

Публикации: 7 668

Местожителство:
София

« #7 Сряда, 03 Март 2004, 20:47 »

И аз чуквам по едно яйце в гювечетата, но за да не гърмят в микровълновата печка просто надупчвам жълтъка с вилица и няма проблем!
Лалка
Потребител
**

Публикации: 1 695

Местожителство:
Стара Загора

« #8 Четвъртък, 04 Март 2004, 16:44 »

Здравей, аз ги правя така:
 1. Малко масло
 2. резен сирене
 3. картофи на кръгчета (добре е да са сварени, защото иначе става много бавно)
 4. Домати (пресни или консерва) - Ако картофите са сурови доматите се слагат чак накрая, иначе картофите се стягат и "дрънчат".
 5. салам или крамвирш върху картофите

Като се запече всичко, чуквам едно яйце отгоре и връщам пак да се запече.
.Ели.
Джедай
*

Публикации: 6 114

Местожителство:
БГ - София

« #9 Петък, 05 Март 2004, 11:20 »

Здравейте, а аз ги правя така:
По ред слагам – домати на кръгчета, бяло сирене, синьо сирене, топено сирене, шопско сирене, и др. някакво ако имате или предпочитате, 1 ч.л. майонеза. След като се стопят сирената слагам кашкавал и 1 яйце. Изпичам ги в обикновена фурна, но сигурно ще станат хубави в микровълнова ще пробвам.
И моите са малко калоричнички  :lol: но са страшно вкусни приличат на швейцарско фондьо.
Radina
Редовен потребител

Публикации: 3 605

Местожителство:
Варна

« #10 Събота, 06 Март 2004, 12:42 »

Mnogo obicham giuvecheta i si eksperimentiram s razlichni produkti,no predpochitam osnovniq produkt da e domati.A predimno gotvq na mikrovalnovata che stava po barzo i ako mi pozvolite da vi kaja edna hitrost za pochistvaneto i .A imenno slagate v malka kupichka voda i rezen limon i za nqkolko minutki dokato zavri vodata q slagate v mikrovalnovata.Sled koeto q vadite i s karpa pochistvate vatreshnostta i stava barzo i ima efekt.Moje bi nqkoi ot vas go znaqt tozi metod na pochistvane shte se radvam ako sam pomognala na tezi koito ne sa go chuvali  Wink
Freya
Редовен потребител

Местожителство:
DO

« #11 Събота, 06 Март 2004, 17:02 »

Мерси за многото идеи Laughing

applauseuu

Аз правя гювечетата предимно във фурната, защото приготвям най-вeче по 2 или повече купички едновременно. Пък и микровълновата използвам само за затопляне ... Embarassed
biju
Гост
« #12 Неделя, 25 Юли 2004, 18:00 »

около 400 г. кайма
3-4 картофа
една глава лук
половин доматено пюре

главата лук се запуржва в малко мазнина, настъргват се картофите на ренде и се добавят кум лука да се пържат.
когато картофите омекнат добавяте каймата и продължавате да пържите като за мусака.
накрая се добавя доматеното пюре.
такаприготвената смес изсипвате в гюведжета  и пеечете на умерена фурна.
когато са готови едно или две яйца, разбърквате с малко предварително настърган кашкавал и заливате готовите гюведжета.
трябва им още 2 или три минути отново във фурната само да се стопи кашкавала.

добър апетит
Desita
BG-Mamma поет
*

Публикации: 245

Местожителство:
София

« #13 Сряда, 28 Юли 2004, 13:02 »

Всичките ни семейни приятели тичат към вкъщи, когато ги поканя на гюведжета.......А рецептата е много проста Laughing

На дъното на гюведжето масло колкото орех, след това сирене на кубчета /прилично количество/, отгоре заливам със домашно приготвен доматен сос, почти да ги покрие, наръсвам всичко това с чубрица и така пека около 40 минути на силна фурна. След това две яйца, а когато станат готови настъргвам отгоре кашкавал. Е, това е, приятен апетит Laughing
Freya
Редовен потребител

Местожителство:
DO

« #14 Сряда, 28 Юли 2004, 13:16 »

Цитат на: Desita
Всичките ни семейни приятели тичат към вкъщи, когато ги поканя на гюведжета.......А рецептата е много проста Laughing

Тази рецепта звучи наистина много лесно и вкусно. Благодаря за идеята. Ще я опитам непременно. Smile
Freya
Редовен потребител

Местожителство:
DO

« #15 Сряда, 28 Юли 2004, 13:19 »

Цитат на: biju
около 400 г. кайма
3-4 картофа
една глава лук
половин доматено пюре
..
добър апетит

Тази рецепта също ми харесва, интересна е комбинацията с картофите. Много е подходяща за мъжа ми, защото той много обича неща с кайма.
biju
Гост
« #16 Сряда, 28 Юли 2004, 19:53 »

рецептата е много вкусна,

мен мъжът ми е чужденец и само като види че ще се правят гювечета умира.
пробвал ги е и с колбас, със сирене но въпреки това най-много настоява за тези.

добър апетит.
snejko
Ентусиаст
*

Публикации: 274

Местожителство:
Gabrovo - Sofia

« #17 Петък, 08 Октомври 2004, 19:10 »

ето ви и моята рецепта Very Happy

Нарязваме на филийки 4-5 глави лук и го запържваме до омекване с 3/4 чаша мазнина. Посоляваме на вкус и прибавяме около 3-4 пиперки‚ нарязани като за паприкаш‚ и ги пържим‚ докато поомекнат. Поръсваме след това с 1 лъжичка червен пипер‚ 1/2 кг червени домати‚ нарязани на филийки‚ 1 чаша настъргано сирене и 1/2 връзка магданоз. Разбъркваме сместа‚ изсипваме я в тавичка и я слагаме да се пече в умерено силна фурна. След като се опече гювечът‚ заливаме го с 2 чаши кисело мляко‚ разбито с 3-4 яйца. Допичаме в силна фурна‚ докато се зачерви. Embarassed
Dessyajaema
Ентусиаст
*

Публикации: 83

Местожителство:
София

« #18 Петък, 14 Октомври 2005, 23:32 »

Много тънкана:
1. Какъвто и да е колбас
2. Нещо червено /дом.сок, кетчъп, домати/
3. Сирене или кашкавал
4. Подправки /чубрица, Вегета, шарена сол и черен пипер/
5. Яйце накрая - ако има...
Става вкусно и струва малко!!!
Бон апети!
Mikkey®™
Потребител
**

Публикации: 951

Местожителство:
Варна

« #19 Събота, 15 Октомври 2005, 22:21 »

Ето и една идея от мен: В дълбок тиган се запържва кайма (300-400г) с 1 глава лук. Добавят се няколко печени пиперки нарязани на лентички, малко чубрица (риган). Това се изсипва в гювечета (до средата на съда). Слага се по резен сирене и се запича леко. Вадим от фурната и нареждаме луканка(петрохан) на резенчета. Отгоре слагаме до ръба на гювечето пържени картофки. Захлюпваме и сервираме. Става много вкусно.
Страници: [1] 2  Всички Изпрати темата | Изпечатай 
Forum.BG-Mamma :: Популярни >>
Готварски рецепти (Модератори: Morena, Erica, L e o)
Тема: Идеи за гювечета
Отиди на: